Tuesday, December 21, 2010

Job Hunting >:)


 
Fauzan Hakimi

wokeeyh! 
macam korang tahu,aku baru lepas direject oleh brian <3 -_____-
(kalau korang x tahu,sila baca post "kehilangan kerja")

so,tadi,sementara aku teman jimmy dating. aku ajak bestfren aku pojan untuk melakukan sedikit job hunting.
banyak jugak lah yg kami apply.

so,kepada budak2 ipoh yg nk kerja dkt jusco, sila baca ni.



Padini
ini yang paling simple!apa yang korang patut buat ialah,korang masuk kat kedai Padini (jusco) n terus pergi kat cashier. then korang terus tanya "ada kerja x kat sini?" nanti akak cashier tu akan bagi satu kertas.tulis je kertas tu. nanti KALAU ada rezeki diorang akan contact korang :)


Kentucky Fried Chicken (jusco)
okaay,first2 korang masuk KFC,then pergi cashier. macam biasa tanya je kat akak/abg cashier tu " abg,nk kerja dekat sini boleh?" nanti dia akan bagi borang mcm kt sebelah ni. korang isi dan hantar. dalam masa dua atau tiga hari,diorang akan panggil untuk interview.


McDonald's (jusco)
mintak borang kerja dkt kerja. then korang akan dpt borang biru ni. isi je. btw,borang McD PALING complicated sebab bnyk benda bodoh2 yg dia mintak seperti alamat n no tepon sekolah. tapi kalau korang x tahu,tibai je. then hntr. kalau nasib baik,manager akan interview korang time tu jugak!


Pizza Hut (jusco)
haa,mintak borang kerja dkt cashier. then isi. borang pizza hut x complicated sngt,so tak payah la nk pening2 kepala. gaji dkt pizza hut RM3.50 sejam. so,agak sikit lah jugak kan? alaaa,kalau korang kerja 12 jam sehari,tinggi lah jugak gaji korang :)


Sushi King (jusco)
aku berani bet korang x pernah makan kat sini kan? yalah,siapa yang tergamak nk menghabiskan berpuluh-puluh ringgit semata-mata nk makan segumpal nasi? tapi jngn risau,ko masuk je restaurant ni n mintak borang kerja mcm biasa. then hntr. diorang akan interview korang x lama lagi.


Jusco Kinta City.
ni paling susah sikit nak cari. first,korang tahu kan balai polis dkt laluan masuk jusco tu? alaa,dkt dngn parking motor. korang tanya je mana2 staff yg korang nampak kat situ. tanya " akak/abg,mana nk mintak kerja kosong kt jusco?" nnti diorang akan tunjuk satu tmpt. agak private sikit tempat tu. kat tempat tu ada satu kaunter. korang mintak borang kat situ. Borang
boleh diambil sebelum pukul 5 petang! isi dan hantar


McD (giant,tambun)
kepada sesiapa yang tinggal berhampiran dkt2 sini,sila apply kerja ni. kita kerja sama2 tau nnti! borang dia sebijik mcm mcD jusco punya. isi je,then hantar. manager mcD slalu ada kat situ,so kalau dia free,dia terus interview korang. pakai baju cantik2!!



okaay
selesai sudaah job hunting aku hari ni.
sila jadikan post ni sebagai guide korang.
nanti kalau aku ber-job hunting kat parade or greentown mall,aku bagitahu.

btw,sila follow blog ni. sekian terima kasih :)

4 comments:

akak fadhil said...

hahahaha..act bukan post ni yg klaka..tp,post x dpt kje tu..hehehehe..sori,tp akak gelak gile2 kot..xpe2..asal x try starbucks?lumayan dow gaji die..heheh..nnt try k?
happy hunting!;)

Mardy (",) said...

hahaha! serious? wah! besok saya nk tanya. :) nnti saya dpt gaji saya belanja akak!

사이트 ✻ romlah said...

nk pgil ape eh ? btw dh follow ur bloggie , cuma scra anonymously laa :)
tengs ;D

Mardy (",) said...

panggil je Mard/Mirul