Thursday, April 21, 2011

Melalak dekat Public

record bhaii!!

okaaay,hari ni aku buat benda gila sikit.
ye lahh, diri sendiri x terer main gitar dah nak poyo buat lagu kaaaan?

hahaha!!
kalau kat rumah takpe lagi,ni dekat Taman Dr bhaiii!!

21hb April,
aku dengan Zhafirul Izzat plan nak lepak dekat taman dr sambil main guitar.
so kitorang pun rancang la nak main lagu apa,then lagu Grenade-Bruno Mars jugak yang dijadikan pilihan hati.

bukan apa,lagu ni senang la jugak
(tapi senang2 pun aku main x terer gak)
n lagu ni pun memang all time favourites kaaan?

so kitorang pun practice lagu ni dulu.
wokeyh! aku boleh main~
tapi sumbang sikit -.-

mula2 kitorang plan nak buat mcm duet.
tapi bila part chorus,aku punya strumming lain sikit daripada izzat,
(dan semestinya izzat punya lebih sedap)
so kitorang x boleh nak main serentak masa chorus.

then disebabkan aku x banyak main guitar dalam part lagu ni,
aku kena jadi vocal -.-

WADEHEK, aku vokal?
bwuahahaha,kena gelak lah kan.
yee laaaah,gelak lah korang, aku x marah.

aku pun sedar diri aku.
suara aku memang besar gila,kalau dalam music,suara aku almost boleh jadi tune G!

then aku pulak x boleh sebut R.
then nak nyanyi lagu gRenade -.-
memang SEDAP LAH!!

yang paling syiok,aku tempo semua main hentam je.
tak ikut music langsung,hahha.
selalu nye aku melalak dalam toilet x de siapa pulak nak tegur :P

then tadi baru lah aku tahu bahawa nak melalak ni sumpah susaah.
sumpah kitorang buat vid ni almost 27 kali jugak lah.
(rasa nye lebih ) -.-

bayangkan mcm mana aku rasa nyanyi lagu grenade straight 27 kali -.-

mcm2 hal jadi,lupa lirik,salah lirik,lupa strumming,salah chord,angin kacau n macam2 lagi

yang paling syiok, ada sekali tu kitorang main almost perfect lah.
memang kami puas hati lah, tapi sedar2 kami LUPA TEKAN BUTTON RECORD!!

siottt!
habis ber-jam jam nak buat balik -.-

dah la nyanyi kat public.
segaaan aku seyhh.
semua org tngk dari jauh,mcm ada free show je -.-

hello,suara aku x sedap pun, kalau ada producer mana2 tngk mana tahu dia nak amik aku nyanyi?
kaaaaan?
hahahaha!!


ok2,aku letak video aku nyanyi di bawah post ni.

korang dngr lah bongok nye suara aku -.-
dekat R pekat nye.
hahaha! memang cannot go.

but who cares?
macam aku nak jadi penanyi je kaaan?

btw,ni record yang terakhir.
disebabkan dah terlampau penat,kitorang amik je lah.
(boleh dilihat pada ekspressi muka aku)
muka penat gilaaa

video
kalau masuk audition mentor komfem muka aku femes
ye lah,sebab kalau teruk selalunya muka keluar kat iklan kan? XDD

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ni antara contoh video x jadi :
 (ouh,aku ada berpuluh lagi vid x jadi XDD)

video


suaraa aku memaaang mcm katak panggil hujan -.-

one step ahead,UTP!!!

UTP ku sayang 

okaaay,to be honest,
aku memaaang ada apply utp.

tapi, DULU kena reject.
aku memang macam WATAFAK?
gilaaaa lah, budak2 lain semua dapat je.
bila turn aku boleh pulak dia reject.

at that time memang aku agak sakit hati sedikit.
ye lah, aku dapat satu B je pun,itupun dah kena reject.
memang superb lah utp ni kaaaaan?

then disebabkan aku x puas hati,
aku dapati bahawa boleh buat rayuan untuk masuk educamp ni (foundation programme in utp)

so one day, hari last aku buat tahi masa aku berhenti kerja.
aku pun pergi ke Universiti Teknologi Petronas.

aku pergi ke sana dngn mama n papa semata-mata nak tanya pasal rayuan.
gilaaa teruja aku dengan utp.

aku sampai2 je kat utp mcm OEMGEE,
besaq siot!

komfem boleh sesat lah kalau first time masuk.

n kat sana ramai mat salleh n negro.
fuhh,udah rasa mcm tinggal kat london~

then aku pun melilau dekat pejabat utp.
aku tanya pasal rayuan,
then orang tu kata kena tunggu sampai petang coz that time utp ada talk pasal budak2 yang dapat buat foundation kat sini.

aku pun gilaaa la sedihh,tapi takpe,masa depan punya pasal aku sanggup tunggu.

then masa aku tunggu,kawan aku Puteri Nur Atikhah Fadhillah (nama x boleh panjang lebar lagi ke -.-)
contact aku.
dia ni budak utp,dia masuk guna result trial spm. budak pandai lah katakaaan.

result trial aku bongok bebenor,4A je,memang sah2 x layak.

then masa aku nak tunggu si puteri ni nak jumpa aku,aku duduk depan pintu "Registration Office"
tiba2 ada orang tegur aku

unknown man : " yes? can i help u sir? "
aku : *gelabah (udah aku nak spaking london pulak ke ni?) yeah sure,can i see someone who in charge with the students intake for faoundation programme
unknown man : there's a talk in chancellor hall right now. wait,i'm going to call Mr Zul.
aku : ouh,thanks
unknown man : btw,where did u came from?
aku : i came from ipoh. one of my friends said that to appeal for the registration on foundation intake is to go to the office n they will give a form to fill with.
unknown man : wait wait,i think better u talk with Mr Zul, it's his job btw.

beberapa saat kemudian

unknown man : haaa ZUL!! panjang umur hang. aku baru nak call hang tadi.
Mr Zul : kenapa?
unknown man : budak ni nak buat rayuan.

(chaitt,hang boleh speaking bahasa malaysia rupanye. penat2 aku berlagak professional speaking london ngan hang)

 then aku pun berbual-bual dengan encik zul.
dia mintak aku tunjuk kan result spm n aku pun tunjuk lah.

and ni ayat dia
" haaa, result okay dah. saya rasa u boleh masuk ni. but i'll check first. "

jangan tanya lahh,aku masa tu senyum mcm nak terkeluar semua gigi aku ni.

then dia mintak aku tulis "e-mail rayuan" kat dia.
so nanti dia terus approve kan permintaan aku n terus bagi aku chance masuk educamp utp.

so aku pun buat lahh.
n ini lah hasil dia.

weeehoooo! aku dapat!

jadi interview session aku akan berlangsung pada 28th April.

seronok memang seronok,tapi masalahnya AKU KENA POTONG RAAMBUT!

TIDAAAAAK!
rambut aku ni penting gila kot. tak pernah kena gunting lagi,
dah la aku baru bagi kerinting kat saloon,haihh syg2.

tapi x pe lah, demi masa depan aku sanggup!

hello future!!!

Wednesday, April 20, 2011

Parkson,hanya tinggal kenangan :D

AKU BERHENTI!

readers, i quit from being a promoter at parkson.
weeehooo! and that's right,i dont even need to give a damn on "alamak,dah lambat nak punch card ni!" anymore.

hahaha!
and apa yang paling best?
AKU TAK PAYAH NAK JUMPA KAK SU LAGI DAHHH!!!

finally,i'm freee~~

ouh,al-kisah tercetusnya idea berhenti bekerja di fikiran ku adalah selepas ku menulis sebuah post di belogmard
yang berjudul : Malang Nasib Si Promoter

cuba korang tengok komen2 kat post tu,
sume tulis " ko berhenti la mard" " aku kesian tengok kau" dan lain2

thanks guys!
i really touched when u guys somehow concerned about me :')

btw, mak aku pulak baca kisah sedih promoter aku ni, dia tak habis2 ckp ;
" mirul,kak su tak bukak ke blog mirul? mama takut la kalau dia marah2 n buat mcm2 benda jahat kat mirul kalau dia baca blog mirul. delete lahhh."

sorry mama,but this post dah jadi gila macam top favourites kot dalam blog mirul/
sayang woo nak delete

okay,one of the factors aku nak sangat berhenti ialah kak su.
ye lah,siapa tahan kalau kena attack bertubi-tubi dengan orang atas kan?

tapi kaan,bila nak last2 aku nak berhenti kerja,dia dah macam x kacau hidup aku dah -.-
maybe sebab aku terlepas cakap kat dia kot.

situasi TERAKHIR ;

time tu parkson dah tutup,jadi aku pun pergi lah sembang dengan kawan2 aku, ayie n asbi
sambil bersembang,aku keluar kan asam yang aku beli kat kedai mamak n makan time tu.

ketika aku sedang masukkan seketul asam dalam mulut;
" haaa mirul,apa masalahnya?!"
suara yang familiar kedengaran kembali -.-

aku pun membalas;
" masalah apanye kak?"
* makan lagi seketul asam depan dia

kak su reply';
" ko tu dah kebulur sangat ke? ko tau tak yang makan time kerja salah?!"

aku menjawab
"hek eleeehh,makan asam je pun."
(lagi pun parkson dah tutup kaaan.. -.-)

dia x mau kalah
" ko tahu kan kalau buat lebih dari tiga kali kesalahan kena panggil diri kat depan masa briefing?!"

aku bersikap kurang ajar
" tahu. tapi saya tak kisaah pun. macam saya nak sangat je kerja kat sini. saya pun nak berhenti dah pun"

kak su semakin hot
" haa bagus sangat lah tu! ko berhenti cepat sikit!"

aku lagi mengehot kan dia
" memaaang saya nak sangat berhenti cepat. kalau boleh nak berhenti sekarang boleh?"

kak su buat muka mintak lempang n bla dari situ

YEAY YEAY! KAK SU KALAH!!!

ok,faktor kedua aku nak berhenti ialah,
maybe kalau ada rezeki aku akan belajar bulan may ni.
KALAU ada rezeki lah kaaan -.-

tapi x pe,kalau ada rezeki nanti aku update bloggie tercinta ni ;)

okaaay,so disebabkan bulan may ni aku akan pegang buku balik,
aku berfikiran " aiseyyhhman,lagi beberapa minggu dah nak kena belajar. aku x enjoy puas2 lagi ni! "

so aku pun terus laa plan untuk buat babi dan berhenti secara mengejut.

YUP,aku berhenti pada 20hb April dengan cara mengejut!

tengah hari tadi (pada 20 april) aku pergi ke parkson untuk berjumpa dengan parmanent aku.
n aku ckp yang aku x boleh masuk kerja hari tu sebab aku ada hal.
(okaaay,aku tipu dia)

then dia cakap " besok u mahu kerja?"
aku cakap, " x nak. saya cuti besok. sudah plan dengan kawan maa"

dia diam n tanya " hari jumaat? "
aku jawab " saya mahu berhenti~~" * senyum jahat

parmanent : " u sudah mahu berhenti ka?"
aku : yup
parmanent : "then semalam last day la?"
aku : aah

MAAFKAN SAYA LEE SIEW LENG!
aku sumpah rasa serba salah buat macam ni.
tapi
aku suka n happy gilaaaa sebab dah berhenti~

woohooo!!

kepada kawan2 ku yang masih kerja kat parkson,
mendap la korang kat sana!!
promoter terhebat parkson dah letak jawatan!

hahaha! jadi kepada semua kenalan ku di ipoh,
nak jumpa,date,wayang,lepak,photographing
BAGITAHU JE!
aku terlebih freeee~~

p/s : aku baru pandai letak lagu kat blog. kalau korang x suka, sila bagitahu

Thursday, April 7, 2011

Laptop cekik darah!!

Laptop HP : Compaq Presario V3500

pembaca yang disayangi sekalian, gambar di atas ini ialah laptop aku.

ouh,kenapa aku cakap laptop ni cekik darah?
sebab laptop ni x habis-habis nak makan duit parents aku!

okaay,sumpah waktu first laptop ni dibelikan elok je.
laju,best dan x pernah ada masalah.

namun, ketahuilah bila warranty dia habis je, laptop ni memanjaang buat problem!
kadang2 monitor rosak lah,windows problem lah,kena virus lah n macam-macam lagi.

dan bila laptop ni ada masalah, aku terpaksa hantar ke kedai untuk repair.
n tuuu diaa, kalau boleh repair murah x pe gak. ini harga dia boleh tahaan la mahalnye.

baru2 ni,(march 2011) laptop ni pernah mati.
dia tiba2 x boleh on. 
at first aku ingat kan dia rosak x de lah serious mana,so aku pun rileks je lah.

so aku pun biar lah laptop tu cool down dulu n try bukak balik.
haktuihh,jenuh penat aku tunggu depan laptop ni!
dia jadi blank n black screen je.

even windows pun dia x loading!
hampeh laa, kalau dia boleh on, boleh la aku ikhtiar kan lagi nak cuba2 buat pandai n repair sendiri.
ini udah mati terus. memang dah x de harapan nak hidup.

jadi terpaksa lah aku bagitahu parents aku.
mula lah diorang cakap, " mirul buat apa dengan laptop sampai rosak jadi macam ni? "

sumpaaah aku x buat apa2!
habis teruk pun aku bukak facebook,youtube,blogspot dan seakan dengan nya.
takkan la lawan sesawang seperti itu mampu membunuh sebuah laptop yang tidak berdosa ni?

setelah berberapa minggu kemudian,parents aku kesian coz aku duduk kat rumah macam orang bodoh je,
tengok tv pun cter Spongebob sebab dah x de cter best kat tv.

hampeh laa, bayar duit astro mahal2,tapi cter x best langsung!
cter yang best pun dah diulang berkali-kali -.-
better aku tengok spongebob yang sentiasa bagi aku gelak tanpa mengira waktu dan usia.

back to the topic,
ok, so papa pun hantar lah repair.

fuhh, bukan kemain lagi aku seronok bila laptop aku siap.
then bila aku dapat tahu harga repair dia,
omaiigod!! mahal bebenor!!
udah beratus-ratus harga nye!
ok lahh,bagi korang yang kaya ratus tu mungkin murah. tapi aku ni bukan anak orang kaya.

so,starting from that day,
aku jaga laptop ni memang baik lah!

kalau aku online pun, x lama2 sangat.
(tidak mencecah 6 jam secara direct)

n bila laptop aku panas,aku terus tutup,
sebab takut rosak lagi.

sumpah aku x sanggup nak hantar repair mahal2 macam tu selalu.
dah la laptop ni je lahh yang aku mampu bawak pergi universiti nanti.

seminggu setelah laptop ni di repair
(07 april 2011)

LAPTOP NI ROSAK BALIK!!!

masalah dia pun sama je!
x boleh nak on langsung!!

okaay, tadi aku chat dengan kawan aku kat facebook, Muhd Khairullah
then aku tiba2 rasa nak mandi
(coz that time aku belum mandi lagi)

so aku pun mandi,
after aku mandi, aku pun nak online balik.

bila aku tekan je punat "on" dekat laptop aku ni,
DIA TAK NAK ON!!!

memanjang gelap laptop ni.
ouh,laptop ku, tergamak kau meninggalkan aku keseorang lagi sekali?


then aku cuba google pasal masalah laptop aku, then apa aku jumpa ialah ni

tapi,suggestion dia sumpah x boleh pakai!
tak function langsung!!

haihh,melayang lah duit aku nanti -.-
dah la hari tu nak repair pun kena chas sampai ratus hengget
komfem parents aku membebel.

kepada kawan-kawan ku yang akan memasuki univeriti dan mahu membeli laptop,
JANGAN BELI LAPTOP COMPAQ JENAMA HP

kepada sesiapa yang nak bagi derma kilat kat aku untuk repair laptop,
aku sayang hang lebnih dari sume orang

Wednesday, April 6, 2011

Blog ku masih mentah

Harga belogmard di pasaran -.-


okaay,seperti yang boleh korang nampak kat atas,belog aku baru berharga $1,031.4

alahaaai,asal laa murah sangat,kalau korang try check blog-blog orang lain, paling kurang pun dapat lah jugak berbelas or berpuluh ribu.
adakah disebabkan aku tidak sehensem Tom cruise sehingga korang x berminat untuk membuka blog aku?
adakah disebabkan post-post di belogmard tidak begitu menarik seperti post-post yang terpampang di blog serius?

tapi tak apalah,aku rela blog aku tak laku sebab post cerita mengenai kehidupan ku daripada famous sebab post benda-benda merapu -.-

ouh,aku sudah hampir 5 bulan memiliki blogmard,
dan hek elehhh, baru ada 87 folowers -.-
page views pun ada la sejumlah bilangan,(itupun aku yang bukak paling banyak sebab jakun tengok blog sendiri :P)

ouh,tengok lah blog kawan ku ni, sarah , baru 2 bulam buat blog dah beratus-ratus pengikut.
haha! ni yang teman jeles ni ><
nasib baik post kat blog dia best2 juga ;)

btw,if u do follow n read everything that i'd posted on my blogs,
then u should realize that i already customized my blog ;)

and i should thank to ah pek though i almost copy everything on his blog,sorry brader!
btw, ah pek is my favourites blogger. do visit his blog n follow him

dengan ini, saya ingin meminta pendapat korang semua macam mana nak  buat belogmard ni lebih menarik.
ouh, macam biasa, korang tolonglah letak komen sikit kat post ni untuk memberi cadangan.
(sila post sebagai anonymous kalau korang xde blogspot)

thank you readers, ;)


Saturday, April 2, 2011

Nasib malang si promoter -.-






Stress + Bengang + Desperate -.-
sebelum cerita ini dimulakan, ada sedikit amaran untuk pembaca yang ingin membaca post ini.
post ini boleh dikategorikan sebagai PG13 sebab terlampau banyak carutan atas sebab aku bengang -.-

okaay,seperti yang korang maklum, aku ni promoter kat Parkson,Ipoh Parade.
and there is a thing that you should know about we,the workers of Parkson;
it is the "carta organisasi"


Manager
    ^
    |
    |
    |

Mr Puru (aku x tahu pangkat dia apa)
    ^
    |
    |
    |
Store Manager
    ^
    |
    |
    |
Executive ( KAK SU )
    ^
    |
    |
    |
Supervisor (parkson) dan Supervisor (brand)
    ^
    |
    |
    |
Parmanent
    ^
    |
    |
    |
Part-timer (aku)

* okaay,carta ni aku buat sendiri based on my own observation. *

seperti yang terpampang kat atas, aku kuli batak -.-

cerita nya bermula seperti ini;

perasan tak nama KAK SU tu aku bold jelas jelas?
aku sengaja buat macam tu untuk bagi korang semua tahu bahawa post ni mengenai dia

Kak Su ni memang terkenal di parkson,tanyalah semua pekerja kat parkson siapa dia, pasti semua kenal.
x kira lah pekerja tu cleaner,promoter atau cashier,kak su still dikenali ramai.

and ramai orang x puas hati dengan dia.
sebab dia ni asyik2 cari pasal dengan promoter.
SELALUNYA dan SEPATUTNYA dia akan marah promoter/pekerja yang buat kesalahan.

tapi aku pun tak paham lah kenapa, dia ni 24 hours x puas hati dengan aku.
serious aku tak tipu.
kalau korang kerja dengan aku,komfem korang boleh nampak,jelas gilaa!
okaay2,kalau x percaya sila add Zahier,Ali Imran atau mana2 promoter parkson yang lain dan tanya " kak su sayang ahmad amirul tak? "

komfem jawapan diorang " 'sayang' sangat -.- "

bukan apa, si kak su ni suka cari pasal dengan aku n marah aku sana sini
padahal aku x buat salah apa2 pun.

antara contoh kejadian ;

peristiwa satu ;

aku tertanya-tanya bila nak dapat gaji, so aku pun pergi jumpa parmanent lama aku untuk tanya pasal gaji
(dulu aku kerja jenama arrow, then tukar jenama Revsport )

ketika sedang aku bertanya, Kak Su JERIT nama aku.

" AMIRUL!!! MANA KAUNTER KAMU?! PERGI BALIK SEKARANG! "

then aku balas ;
" akak, saya datang sini bukannya sembang. saya nak jumpa parmanent saya. SALAH KE? "

dia pun balas :
" ARRRGGHH!! NO EXCUSE! KO BALIK SEKARANG!"

lancau hang x de excuse! bodoh betul. dah la dia JERIT, gilaaa dowh.
time tu semua orang tengok aku,macam aku ni penjenayah je -.-


xde lahh,kalau dia tanya aku dulu or cakap slow2 sumpah aku x panas. ni jerit sana sini.
hoi! orang pekak yang x boleh dengar pun panas la kalau orang tengking dia!

then aku pun balik la tempat aku 

peristiwa dua;

masa tu dah pukul 6 ptg,
FYI,pukul 6 tu adalah masa rehat.

jadi aku pun tinggal kan lah tempat kerja aku dan terus pergi rehat.
masa otw aku nak pergi makan, aku singgah kat tempat kerja kawan aku,Jia Qian.
aku singgah kat tempat dia sebab aku nak ajak dia makan.

okaay, tepat aku tiba kat tempat kerja dia, kak su menjerit lagi.
" AMIRUL!!! BALIK KAUNTER KAMU!! "

aku menjawab 
" apa masalahnye ni kak? saya nak pergi rehat ni! "

kak su membalas 
" AHHH! MAKAN KAT BAWAH! BUKAN DOK LEPAK KAT KAUNTER ORANG LAIN? "

aku meninggikan suara
" agak agak la kak oi!! saya nak ajak dia makan! mamat ni pun makan pukul enam gak! "

dia sumpah x nak kalah n marah aku lagi 
" NO EXCUSE! KO TURUN SEKARANG! "

pembaca yang dihormati sekalian, babi kan situasi ni?

peristiwa ketiga;

dulu aku kerja kat fair, so aku selalu rasa bosan n sembang dengan kawan aku
sejujur-jujurnya, aku akan keluar berjalan keluar dari tempat aku sejauh 3 meter macam tu. 
n guess what?
3 METER PUN KENA MARAH BHAIII!!!!!
(dari fair depan entrance 1st floor ke crocodile atau pierre cardin)

sumpah gampang gila
orang lain lari dari tempat kerja dari hulu ke hilir x kena marah pulak?
fuck betul.

yang pelik nye, kalau dia nak marah aku sebab bersembang,
ASAL AKU SORANG JE KENA MARAH? MEMBER AKU YANG SEMBANG NGAN AKU TU HANTU KE WEIHHH??!

(sori kawan2 parkson, teman tak bermaksud yang teman dok geram sebab hampa sume tak kena marah -.-)

*end of peristiwa 3 *

oh btw, kak su sangat2 observe aku.

n kalau aku pergi tandas lain pun dia akan tanya,
" ko nak pergi mana tu?!"
 
n ada satu masa ni, tandas first floor tutup, so aku terpaksa melepaskan tekanan air di second floor.

n guess what? kak su marah lagiiii!!!!!

kak su : " ko pergi mana tadi mirul?! "
aku : " kencing kak"
kak su : " tandas kat sini! yang dok pi tandas kat atas buat apa? sengaja nak cari tulang kan?! "
aku : "tandas first floor tutup kak. diorang nak cuci. "
kak su : " ahhh! banyak je alasan ko! kalau aku pergi tengok tandas tu bukak sekarang, siap ko! "

lepas tu dia pergi check tandas. sanggup dowh dia pi check tandas semata-mata nak marah aku -.-
dan BINGO! aku betul!

haram jadah, hang dah tahu hang salah, bukan hang nak dok mai kat cek mintak maaf ke apa kaaan?
fookeymax!

ouh, ada lagi satu benda yang korang harus tahu pasal kerja kat sini.

dekat sini ada satu benda yang dipanggil " couching "
(atau lebih senang digelar sebagai surat amaran )

haa,couching ni selalunya dibagi kat promoter yang buat masalah.
n couching ni kak su yang suka bagi kt orang!

setakat ni x de siapa boleh kalah kan aku laaa..
aku ada 4 couching bhaii!
gempak x gempak??

nampak sangat kak su tu 'sayang' aku sampai bagi aku 'surat cinta' banyak2 kaaaan?

pundek -.-

semua orang x paham asal dia x puas hati dengan aku sampai macam tu sekali.
ouh, dia ni janda tau! ada anak sorang.

maybe sebab muka aku macam ex-husband dia, x pasal2 aku jadi tempat "jejak kasih" dia kaaan?

bayangkan dia jumpa nye supervisor parkson (Sok Ha) n cakap macam ni depan aku
" Sok Ha, u tahu ke. ini budak a PROMOTER PALING JAHAT wo dalam parkson ni! "

butoh hang,apa aku buat sampai jadi paling jahat ntah -.-

okaay, apa yang korang dah baca tu semua nya flash back.
n ini ialah perkara yang terjadi sekarang sampai aku mengambil keputusan untuk meng-femes kan dia kat blog aku ni

aku pernah berhenti kerja 2 minggu lalu atas sebab nak rehat,
then 1 april lalu, aku masuk balik kerja.

ok laa, aku admit, eventhough kak su dah anti aku, n aku pun sumpah dah kena blacklisted dah, aku serious x jumpa tempat kerja lain. 

so aku terpaksa la kerja kat parkson lagi sebab aku nak cari duit lagi.

then waktu aku dapat kerja, aku terserempak dengan kak su dalam office.
masa tu aku jalan dengan parmanent aku.

lalu kak su bersuara ;

" AIYAAA!! YOU AMBIL DIA KERJA LAGI KE? DIA NI DAH LA PROMOTER YANG X BOLEH HARAP! KUAT MAIN N LARI KAUNTER JE. KALAU SAYA SUMPAH SAYA TAK AKAN AMBIL DIA KERJA LAGI WO. "

then parmanent aku pun cuba back up aku sebab dia tahu perkara sebenar.

then kak su X PUAS HATI (lah kot)
dia bagitahu Mr PURU!!! (orang besar parkson)
(sila tengok balik carta organisasi di atas)

" Mr PURU! INI PROMOTER KUAT LARI KAUNTER PUNYA! SAYA PUN TAK TAHU LA KENAPA DIA BOLEH MASUK KERJA LAGI! "

then mr puru balas (dngn style bapuk dan pondannya)
" lagi sekali i nampak u jalan, I KELUARKAN U DARI PARKSON TERUS! "

wadehel?! aku ni jahat sangat ke funtart? ko tngk muka aku ni mcm babi gila kejam sngt ke sampai x buat kerja?

xpe2 aku sabar lagi.

tapi kejadian selepas ini aku sudah over the limit lah pulak.

okaay,sila gunakan daya imaginasi anda untuk membayangkan tempat kerja aku.
aku sekarang bekerja di Pierre Cardin (ye aku dah tukar brand lagi)
kaunter pierre cardin tu bersambung dengan jenama Kent
n ada satu tempat di Pierre Cardin SANGAT berhampiran dengan Kent,iaitu di depan fiiting room.


okaay,ketika itu aku sedang berdiri n sembang dengan kawan aku yang kerja dekat kent.
aku ada dekat PIERRE CARDIN (iaitu di tempat aku sendiri)
ketika kami sembang,macam biasa kak su muncul dari perlihatan.

masa tu dia diri jauuh sikit dari kami, n sumpah dia jerit kuat -.-
" AMIRUL!! MANA KAUNTER! APSAL KAMU NI SUSAH SANGAT NAK DUDUK KAUNTER SENDIRI HAA?!! "

aku sumpah penat nak bergaduh dengan dia, n aku just senyapn angguk kepala, then dia jerit lagi
" MANA KAUNTER KAMU?!!"

n aku jawab 
" kat sini"

macaam biasa dia x nak kalaah ;
" AHH! KALAU KO DUDUK SITU TAPI TAK TENGOK KAUNTER BUAT APA??!!"

bodoh ke apa janda ni? aku duduk kat tempat kerja sendiri pun nak marah. so hai punya orang!

( so hai ialah bahasa cina yang bermaksud bodoh. tapi kalau ditranslatekan jadi bahasa melayu ialah, pantat busuk) <-- aku x tipu

agak2 korang lah, apa perasaan aku time tu?

then beberapa jam kemudian, aku jumpa kawan aku kat Kent
okaay, Kent dan Pierre Cardin sebelah-sebelah kan?
time tu ada promoter lain, jenama smalto.
Smalto tu yelah jauh sikit dari tempat dia tauu.

ketika aku tengah jumpa kawan aku, TIBA TIBA ada suara yang familiar gilaaa
" AMIRUL!! APA MASALAH KAMU HAA??!! "

haram jadah, aku dia marah,promoter smalto yang terang lagi bersuluh lari kaunter tu rilek je. kena tegur pun tak. -.-

keesokkan paginya,
waktu tu parkson pun x bukak lagi, yang ada hanyalahpekerja-pekerja nya saja.
time pagi2 tu gak kak su datang serbu aku.

n cuba teka?
betapa x puas hati n dengki nye dia kat aku sampai dia bagitahu parmanent aku yang
SEMALAM AKU KENA TANGKAP DENGAN SECURITY SEBAB LARI KAUNTER.
babi la weihh!!
agak-agak la sampai nak fitnah aku!

aku lari kaunter pun tak!
security datang jumpa aku pun tak!
babi sungguh dia fitnah aku kat parmanent aku.

dia ckp mcm tu n suruh permanent aku kalau boleh berhenti kan aku
gampang ke x gampang?
mula2 permanent aku percaya ckp dia, then aku pergi kat permanent n explain kt dia.
kawan2 aku sume cakap yang aku x keluar langsung dari kaunter pierre cardin hari tu.

n parmanent aku pun ckp
" haiyaaa, saya pun tak paham la mengapa dia blacklist u wo. saya sudah ambil ramai orang kerja tapi ini baru first time. "

see? memaang terbukti yang aku innocent gila!
ouh n parmanent aku ada cakap
" tapi kalau dia paksa i berhenti kan u, i terpaksa la.. kita bekerja di bawah parkson maa. tapi saya harap saya tak perlu berhenti kan u la"

sumpah kak su babi!

Ali bertanya




Aku menjawab



sila tengok macam mana aku mencarut



* sila click untuk gambar saiz besar *

ouh, lupa nak cakap,
kak su ni ialah melayu x sedar diri!
nama je melayu, tapi x pernah tolong melayu!

kalau ada chinese yang buat salah, dia x marah langsung!
tapi kalau melayu, memanjang mengamuk nye.
(tapi x seteruk dia marah aku laa )


btw, thanks a lot sebab baca luahan hati aku.
n please tinggalkan komen untuk memotivasikan diri aku or menyejukkan hati aku.
xpe, kalau xde blogspot pun, hantar comment as an anonymous ke?

thanks!
(sorry sebab aku x boleh nak bawak masuk kamera kat parkson n tangkap gambar kak su sume )