Wednesday, April 20, 2011

Parkson,hanya tinggal kenangan :D

AKU BERHENTI!

readers, i quit from being a promoter at parkson.
weeehooo! and that's right,i dont even need to give a damn on "alamak,dah lambat nak punch card ni!" anymore.

hahaha!
and apa yang paling best?
AKU TAK PAYAH NAK JUMPA KAK SU LAGI DAHHH!!!

finally,i'm freee~~

ouh,al-kisah tercetusnya idea berhenti bekerja di fikiran ku adalah selepas ku menulis sebuah post di belogmard
yang berjudul : Malang Nasib Si Promoter

cuba korang tengok komen2 kat post tu,
sume tulis " ko berhenti la mard" " aku kesian tengok kau" dan lain2

thanks guys!
i really touched when u guys somehow concerned about me :')

btw, mak aku pulak baca kisah sedih promoter aku ni, dia tak habis2 ckp ;
" mirul,kak su tak bukak ke blog mirul? mama takut la kalau dia marah2 n buat mcm2 benda jahat kat mirul kalau dia baca blog mirul. delete lahhh."

sorry mama,but this post dah jadi gila macam top favourites kot dalam blog mirul/
sayang woo nak delete

okay,one of the factors aku nak sangat berhenti ialah kak su.
ye lah,siapa tahan kalau kena attack bertubi-tubi dengan orang atas kan?

tapi kaan,bila nak last2 aku nak berhenti kerja,dia dah macam x kacau hidup aku dah -.-
maybe sebab aku terlepas cakap kat dia kot.

situasi TERAKHIR ;

time tu parkson dah tutup,jadi aku pun pergi lah sembang dengan kawan2 aku, ayie n asbi
sambil bersembang,aku keluar kan asam yang aku beli kat kedai mamak n makan time tu.

ketika aku sedang masukkan seketul asam dalam mulut;
" haaa mirul,apa masalahnya?!"
suara yang familiar kedengaran kembali -.-

aku pun membalas;
" masalah apanye kak?"
* makan lagi seketul asam depan dia

kak su reply';
" ko tu dah kebulur sangat ke? ko tau tak yang makan time kerja salah?!"

aku menjawab
"hek eleeehh,makan asam je pun."
(lagi pun parkson dah tutup kaaan.. -.-)

dia x mau kalah
" ko tahu kan kalau buat lebih dari tiga kali kesalahan kena panggil diri kat depan masa briefing?!"

aku bersikap kurang ajar
" tahu. tapi saya tak kisaah pun. macam saya nak sangat je kerja kat sini. saya pun nak berhenti dah pun"

kak su semakin hot
" haa bagus sangat lah tu! ko berhenti cepat sikit!"

aku lagi mengehot kan dia
" memaaang saya nak sangat berhenti cepat. kalau boleh nak berhenti sekarang boleh?"

kak su buat muka mintak lempang n bla dari situ

YEAY YEAY! KAK SU KALAH!!!

ok,faktor kedua aku nak berhenti ialah,
maybe kalau ada rezeki aku akan belajar bulan may ni.
KALAU ada rezeki lah kaaan -.-

tapi x pe,kalau ada rezeki nanti aku update bloggie tercinta ni ;)

okaaay,so disebabkan bulan may ni aku akan pegang buku balik,
aku berfikiran " aiseyyhhman,lagi beberapa minggu dah nak kena belajar. aku x enjoy puas2 lagi ni! "

so aku pun terus laa plan untuk buat babi dan berhenti secara mengejut.

YUP,aku berhenti pada 20hb April dengan cara mengejut!

tengah hari tadi (pada 20 april) aku pergi ke parkson untuk berjumpa dengan parmanent aku.
n aku ckp yang aku x boleh masuk kerja hari tu sebab aku ada hal.
(okaaay,aku tipu dia)

then dia cakap " besok u mahu kerja?"
aku cakap, " x nak. saya cuti besok. sudah plan dengan kawan maa"

dia diam n tanya " hari jumaat? "
aku jawab " saya mahu berhenti~~" * senyum jahat

parmanent : " u sudah mahu berhenti ka?"
aku : yup
parmanent : "then semalam last day la?"
aku : aah

MAAFKAN SAYA LEE SIEW LENG!
aku sumpah rasa serba salah buat macam ni.
tapi
aku suka n happy gilaaaa sebab dah berhenti~

woohooo!!

kepada kawan2 ku yang masih kerja kat parkson,
mendap la korang kat sana!!
promoter terhebat parkson dah letak jawatan!

hahaha! jadi kepada semua kenalan ku di ipoh,
nak jumpa,date,wayang,lepak,photographing
BAGITAHU JE!
aku terlebih freeee~~

p/s : aku baru pandai letak lagu kat blog. kalau korang x suka, sila bagitahu

7 comments:

t e m b u m e said...

terbaikkkk!!!

cam sial doe kak su tuuu


patutnya mulut u kena pedas belasah die lagi

bia padan muka dia

t e m b u m e said...

takpon i rasa dia suke kat u la
tu dia cari pasal je tuh
hahahahaha!!

Mardy said...

hahaha,memang la kot. lepas i ckp mcm tu,dia dah mcm xnk kacau i dah. sedih coz i nak berhenti dah la kot XDDD

fatin sahira hamdan said...

haha.akhirnya.

lagu best:)

Nabilah Hannah Rafiq said...

terbaik ah you. Haha. Reunion kita ronggeng sama2

=Paan said...

hihihihi. akhirnya mard dh happy :D
forget bout kak su :P

Anonymous said...

haha..
gngster la lu. aku un hot ngn dia.