Thursday, April 21, 2011

one step ahead,UTP!!!

UTP ku sayang 

okaaay,to be honest,
aku memaaang ada apply utp.

tapi, DULU kena reject.
aku memang macam WATAFAK?
gilaaaa lah, budak2 lain semua dapat je.
bila turn aku boleh pulak dia reject.

at that time memang aku agak sakit hati sedikit.
ye lah, aku dapat satu B je pun,itupun dah kena reject.
memang superb lah utp ni kaaaaan?

then disebabkan aku x puas hati,
aku dapati bahawa boleh buat rayuan untuk masuk educamp ni (foundation programme in utp)

so one day, hari last aku buat tahi masa aku berhenti kerja.
aku pun pergi ke Universiti Teknologi Petronas.

aku pergi ke sana dngn mama n papa semata-mata nak tanya pasal rayuan.
gilaaa teruja aku dengan utp.

aku sampai2 je kat utp mcm OEMGEE,
besaq siot!

komfem boleh sesat lah kalau first time masuk.

n kat sana ramai mat salleh n negro.
fuhh,udah rasa mcm tinggal kat london~

then aku pun melilau dekat pejabat utp.
aku tanya pasal rayuan,
then orang tu kata kena tunggu sampai petang coz that time utp ada talk pasal budak2 yang dapat buat foundation kat sini.

aku pun gilaaa la sedihh,tapi takpe,masa depan punya pasal aku sanggup tunggu.

then masa aku tunggu,kawan aku Puteri Nur Atikhah Fadhillah (nama x boleh panjang lebar lagi ke -.-)
contact aku.
dia ni budak utp,dia masuk guna result trial spm. budak pandai lah katakaaan.

result trial aku bongok bebenor,4A je,memang sah2 x layak.

then masa aku nak tunggu si puteri ni nak jumpa aku,aku duduk depan pintu "Registration Office"
tiba2 ada orang tegur aku

unknown man : " yes? can i help u sir? "
aku : *gelabah (udah aku nak spaking london pulak ke ni?) yeah sure,can i see someone who in charge with the students intake for faoundation programme
unknown man : there's a talk in chancellor hall right now. wait,i'm going to call Mr Zul.
aku : ouh,thanks
unknown man : btw,where did u came from?
aku : i came from ipoh. one of my friends said that to appeal for the registration on foundation intake is to go to the office n they will give a form to fill with.
unknown man : wait wait,i think better u talk with Mr Zul, it's his job btw.

beberapa saat kemudian

unknown man : haaa ZUL!! panjang umur hang. aku baru nak call hang tadi.
Mr Zul : kenapa?
unknown man : budak ni nak buat rayuan.

(chaitt,hang boleh speaking bahasa malaysia rupanye. penat2 aku berlagak professional speaking london ngan hang)

 then aku pun berbual-bual dengan encik zul.
dia mintak aku tunjuk kan result spm n aku pun tunjuk lah.

and ni ayat dia
" haaa, result okay dah. saya rasa u boleh masuk ni. but i'll check first. "

jangan tanya lahh,aku masa tu senyum mcm nak terkeluar semua gigi aku ni.

then dia mintak aku tulis "e-mail rayuan" kat dia.
so nanti dia terus approve kan permintaan aku n terus bagi aku chance masuk educamp utp.

so aku pun buat lahh.
n ini lah hasil dia.

weeehoooo! aku dapat!

jadi interview session aku akan berlangsung pada 28th April.

seronok memang seronok,tapi masalahnya AKU KENA POTONG RAAMBUT!

TIDAAAAAK!
rambut aku ni penting gila kot. tak pernah kena gunting lagi,
dah la aku baru bagi kerinting kat saloon,haihh syg2.

tapi x pe lah, demi masa depan aku sanggup!

hello future!!!

5 comments:

sarah said...

tahniah adik mirul. ambik kos ape.. hehe... utp pon 1 of money maker university. study bebaik kelak ok.. jgn buang masa drop subjek. n study di u dah laen dr zaman sekolah. "no last minute"

Mardy said...

thanks kak sarah :D tu la pasal,yuran pembelajaran mahaii bebeor! terpaksa buat ptptn nanti =.=

sarah said...

so far okla.. kalau masuk mmu lagi cekik darah.. ok study bebaik.. ramai kawan kakak dah berjaya after keluar dr utp keje kat petronas n proton.. hehe.. ;)

Anonymous said...

looks like sumone has to go home every weekends =P
::LailJue::

Anonymous said...

So kau dpt x? And result spm kau berapa?